Jädersbruksdagarna

Hölasset DSB_2440 DSB_3532

Jädersbruksdagarna

Vi är en förening som vill hålla historien levande i en vacker bruksmiljö vid Jädersbruk ca 4 km väster om Arboga. Under dessa två dagar har vi många aktiviteter som passar både unga och gamla. Uppträdanden, Utställningar, Mc, Fordon, Maskinkörning, hölassåkning och mycket mer. Givetvis har vi en mycket uppskattad hantverksmarknad !

Vårt evenemang besöks årligen av mellan 4 och 5000 besökare som mycket nöjda går hem efter sitt besök!

Vår besöksadress är Järdersholme Verkstaden 118, 732 96 Arboga. Se Karta

Här nedan publicerar vi information om Jädersbruksdagarna, viktigt för dig som besökare. Här hittar du dom hetaste nyheterna och får en del goda råd inför ditt besök.

Se även Facebook JädersbruksDagarna

Senaste nytt!

170904:
Vi tackar besökare, knallar, utställare och funktionärer för ett riktigt bra 20:e år för Jädersbruksdagarna. Hektisk lördag med bra fart på komersen. Smeder som smidde och drängar som badade. Söndagen enligt tradition något lugnare med mer eftertänksamhet runt städ och motorer. Idel lovord över evenemanget ger oss styrka att fortsätta utvecklingen av Jädersbruk som besöksmål. Stort och innerligt tack till alla som bidragit.

170902:
Söndagens program med tider.
Skylt dagsprogram söndag

170830:
Turist Västmanland Korr 1 170324

170511:
Spelemän på Jäder, var det ja. Sören ”Fritte” Fridolfsson, från forna Bröderna Slut. Har spelat med Iggesundsgänget. Janne Krants, som drev Iggesundsgänget. Magnus Edlund  bas.  Georg Dieck gitarr och allmänt galen, spelar på vad han får tag i.

170510:
Klart med invigningstalare, det blir i år kommunalrådet i Arboga, Anders Röhfors som förrättar invigningen av vårt 20-års jubileum. Mycket bra att kommunen stödjer oss och visar intresse för det enorma arbete som alla våra volontärer gör för att detta evenemang skall bli av.

170124:
Årets tema är beslutat SMIDE är det som gäller!


Hålltider i år: Lördag och söndag kl 11 -17, programtider kommer senare.


Årets Tema:
Nu säger vi det, årets tema blir SMIDE och allt som har med det att göra!

Vi välkomnar alla smeder, från silversmeder, klensmeder till det grövsta fartygssmide vi kan tänka oss. I år är det klangen från alla hammare som skall rama in Jädersbruksdagarna.


Veteran Traktorer:
Som vanligt är alla veterantraktorer välkomna att visa upp sig i parad och i utställningen i Parken. Hör av dig till Karl-Olov på telefon 073-674 06 75 om du tänker komma.


Motorer:
Vi välkomnar gamla motorer av alla de slag. Allt som ryker och väsnas vill vi se på Jäder. Anmäld dig till Göran Eriksson på telefon 070-646 48 56


Fri entré Finbilar och Mc:
Finbilar och Mc får i mån av plats köra in på utställningsområdet. Förare och bil åker in gratis. eventuella passagerare betalar entré. OBS, bilar tom 1960 räknas som finbilar, pga brist på parkeringsyta. Mc till och med 1970 tillåts komma in.

Jädersbruksvänner förbehåller sig rätten att avgöra vilka som tillåts komma in.


ENTRE:
Vuxen 80 kr. Barn/ungdom tom 14 år gratis.

För detta låga pris får du tillträde till hela området som sjuder av liv och rörelse, maskiner och fordon i en salig blandning. Hantverksmarknad, uppträdanden och givetvis mycket att äta och dricka till humana priser.


Parkering för funktionshindrade:
Det finns möjlighet att köra fram med bilen och släppa av funktionshindrade vid entren och sedan köra tillbaka bilen till parkeringen.
Parkering för funktionshindrade finns inne på området, där det går att ta ut ev rullstol på asfalterad gångväg. Visa ert parkeringstillstånd för Parkeringsvakterna.
På området finns omväxlande asfaltvägar och grusvägar. Vissa av aktiviteterna är på klippta gräsytor.
Beträffande toalett så har vi toalett för funktionshindrade inne i Verkstaden.


Boende i Arbogatrakten:
Bor gör du i Arboga med omnejd, se länken


Så här hittar Du hit!
Det är skyltat vid alla infarter till området.
All infart mot Jädersbruk sker från väg 249 Arboga-Fellingsbro
Vår besöksadress är Järdersholme Verkstaden 118, 732 96 Arboga. Se Karta


Kontaktinfo:
Knallarna: Ing-Britt Felt 070-656 30 55, ingbritt.feldt@gmail.com
Övriga frågor: Karin Jonsson 070-488 06 95 karin.dalkulla@telia.com


Bilder från tidigare år:


Filmer: DVD finns från nästan alla år, men säljes i begränsad omfattning.


VÄLKOMNA !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *