Jädersbruksdagarna

Hölasset DSB_2440 DSB_3532

Jädersbruksdagarna 2019 7-8 september, kl 10-16

Vi är en förening som vill hålla historien levande i en vacker bruksmiljö vid Jädersbruk ca 4 km väster om Arboga. Under dessa två dagar har vi många aktiviteter som passar både unga och gamla. Uppträdanden, Utställningar, Mc, Fordon, Maskinkörning, hölassåkning och mycket mer. Givetvis har vi en mycket uppskattad hantverksmarknad !

Vårt evenemang besöks årligen av mellan 4 och 5000 besökare som mycket nöjda går hem efter sitt besök!

Vår besöksadress är Järdersholme Verkstaden 118, 732 96 Arboga. Se Karta

Här nedan publicerar vi information om Jädersbruksdagarna, viktigt för dig som besökare. Här hittar du dom hetaste nyheterna och får en del goda råd inför ditt besök.

Se även Facebook JädersbruksDagarna

Senaste nytt!

190408
Vi släpper vår kombinerade affisch för Jädersbruksdagarna och ytterligare två intressanta aktiviteter på Jäder under sommaren. Varmt välkomna redan i juni så får ni en försmak av allt det som kommer i september!

Affisch dagarna mm

Du hittar affischen i pdf-format genom att klicka på länken: Affisch dagarna mm

Skriv gärna ut den och sätt upp den på alla anslagstavlor du hittar!


190307:
Första planeringsmötet avklarat, besättningen är i stort sett intakt. Vi söker dock tre funktionärer som kan axla vakanta arbetsuppgifter:
1. Badtunneansvarig; (se till att tunnorna är hela, kommer på plats och fylls med vatten)
2. Avspärrningar/Säkerhet; Dra ut rep runt maskiner och andra avspärrningar
3. Hålla ihop hölassgänget

Hör av dig till någon i styrelsen om du vill vara med och jobba i vårt härliga gäng.

För övrigt så spinner vi vidare på förra årets lyckade tema då vi blandade nytt och gammalt. Vi har just nu arbetsnamnet ”Det blir vad det blir”. Vi vill givetvis locka alla generationer och alla smaker.


190107:

Nu kan vi äntligen presentera filmen från Jädersbruksdagarna 2018. Följ länken och njut av filmen, notera att den är uppdelad i fyra delar (1-4)

Länk till Filmen


181209:

Nu lackar det mot Jul och vi tillönskar er alla en riktigt god och vilsam helg där ni kan ladda batterierna, smörja kolvarna och trimma mopeden.
Vännerna går i julvila med en skön känsla och vetskap om att vi genomfört riktigt många både stora och små projekt. Tillsammans med övriga aktörer på Jädersbruk bidrar vi till ett trivsammare besöksmål för både tillresande och Arbogabor. Vi ses 7-8 september 2019 då pigor och drängar hittar på nya upptåg på Jädersbruksdagarna.


180903:

Stort och innerligt tack till besökare, pigor, drängar och alla andra som gjorde årets Jädersbruksdagar till den familjefest vi vill att det skall vara! Ingen nämnd, ingen glömd. Vi gör det tillsammans på Jäder! Väl mött på nästa års evenemang!


180902:

Skylt dagsprogram söndag 2018


180901:

Skylt dagsprogram lördag 2018


180827:

Smakprov på en av våra annonser, det är nära nu…

Annons Västerås Tidning-1734


180723:
Rapport från hängmattan säger att vi har det mesta under kontroll, vi saknar dock dig med superovanliga maskiner eller andra prylar som får folk att höja på ögonbrynen, Nytt möter Gammalt ger oss mycket fria händer att bjuda in unika manicker av alla de slag. Hör av dig om du vill komma och visa upp något.


180323:
Plötsligt händer det! Vi har nu bestämt oss för årets tema och det blir den spännande benämningen
”Nytt möter gammalt” Jag ser en buffé av häftiga saker från förr och nu framför mig. Vi lättar litet på reglerna att det bara skall vara gamla saker, det finns ju så fruktansvärt många galna saker som bara väntar på att visas upp. Givetvis ramas allt in av marknad och maskiner med anknytning till fornstora dagar. Välkomna!


180213:
Ett första och mycket välbesökt planeringsmöte har hållits och nu är ramarna satta för årets evenemang, det talas om ett ”smörgåsbord” fullt av alla tänkbara aktiviteter.


Traktorer:
Som vanligt är alla veterantraktorer välkomna att visa upp sig i parad och i utställningen i Parken. Hör av dig till Karl-Olov på telefon 073-674 06 75 om du tänker komma.


Motorer:
Vi välkomnar gamla motorer av alla de slag. Allt som ryker och väsnas vill vi se på Jäder. Anmäld dig till Göran Eriksson på telefon 070-646 48 56


Fri entré Finbilar och Mc:
Finbilar och Mc får i mån av plats köra in på utställningsområdet. Förare och bil åker in gratis. eventuella passagerare betalar entré.

OBS Inga krav på veteran! Allt som är häftigt och annorlunda är välkommet.

Jädersbruksvänner förbehåller sig rätten att avgöra vilka som tillåts komma in.


ENTRE:
Vuxen 80 kr. Barn/ungdom tom 14 år gratis.

För detta låga pris får du tillträde till hela området som sjuder av liv och rörelse, maskiner och fordon i en salig blandning. Hantverksmarknad, uppträdanden och givetvis mycket att äta och dricka till humana priser.


Parkering för funktionshindrade:
Det finns möjlighet att köra fram med bilen och släppa av funktionshindrade vid entren och sedan köra tillbaka bilen till parkeringen.
Parkering för funktionshindrade finns inne på området, där det går att ta ut ev rullstol på asfalterad gångväg. Visa ert parkeringstillstånd för Parkeringsvakterna.
På området finns omväxlande asfaltvägar och grusvägar. Vissa av aktiviteterna är på klippta gräsytor.
Beträffande toalett så har vi toalett för funktionshindrade inne i Verkstaden.


Boende i Arbogatrakten:
Bor gör du i Arboga med omnejd, se länken


Så här hittar Du hit!
Det är skyltat vid alla infarter till området.
All infart mot Jädersbruk sker från väg 249 Arboga-Fellingsbro
Vår besöksadress är Järdersholme Verkstaden 118, 732 96 Arboga. Se Karta


Kontaktinfo:
Knallarna: Ing-Britt Felt 070-656 30 55, ingbritt.feldt@gmail.com
Övriga frågor: Karin Jonsson 070-488 06 95 karin.dalkulla@telia.com


Bilder från tidigare år: ser du via vår sida ”Arkivet”


Filmer: DVD finns från nästan alla år, men säljes i begränsad omfattning.


VÄLKOMNA !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *